Algarve Michelin Star Restaurants – Skydive Seven

algave estrelas micheli

If you’re not traveling on a budget, why not taste the best gourmet cuisine that the Algarve has to offer?

An increasing number of chefs are placing Portuguese cuisine on the map with artistic twists on traditional favorites and local flavours , with new restaurants gaining their stars each year. For a dining experience that you’ll never forget, head to one of these Michelin restaurants in the Algarve; just be sure to make a reservation in advance.

WILLIE’S (1 Estrela Michelin)

CHEF: WILLIE WURGER

R. do Brasil, Lote 7-B, Vilamoura, Loulé > T. 289 380 849 > qui-ter 19h-22h > €80

BON BON (1 Estrela Michelin)

CHEF: LOUIS ANJOS

Urb. Cabeço de Pias, Carvoeiro, Lagoa > T. 282 341 496 > qui-seg 18h30-22h, sáb-dom 12h-15h, 18h30-22h > €35 e €47,50 menus de almoço de 3 e de 4 momentos; €95, €115 e €125 menus 4, 5 e 6 momentos; com vinhos €150, €180 e €200

SÃO GABRIEL (1 Estrela Michelin)

CHEF: LEONEL PEREIRA

Estrada de Vale do Lobo, Quinta do Lago, Almancil, Loulé > T. 289 394 521 > ter-dom 16h-22h30 > €45 menu criativo, com vinhos €115; €38 menu contemporâneo, com vinhos €98

OCEAN (2 Estrelas Michelin)

CHEF: HANS NEUNER

R. Anneliese Pohl, Alporchinhos, Porches, Lagoa > T. 282 310 181 > qua-dom 19h-22h > €145 e €185 menus 4 e 6 pratos; suplemento de vinhos €75 e €95

VISTA (1 Estrela Michelin)

CHEF: JOÃO OLIVEIRA

Av. Tomás Cabreira, Praia da Rocha, Portimão > T. 282 460 280 > seg-dom 19h30-22h30 > €110 Menu Mar e Sustentabilidade, €75, €100 e €150 Menu Experiência do Chef 3, 4 e 9 pratos; harmonização 3, 4 e 7 vinhos €45, €70 e €100.

HENRIQUE LEIS (1 Estrela Michelin)

CHEF: HENRIQUE LEIS

Vale Formoso, Almancil, Loulé > T. 289 393 438 e 91 325 4322 > seg-sáb 19h-22h30 > €85 menu de degustação; €75 refeição à la carte; ambos sem vinhos

VILA JOYA (2 Estrelas Michelin)

CHEF: DIETER KOSCHINA

Estr. da Galé, Albufeira > T. 289 591 795 > seg-dom 13h-14h, 19h30-20h45 > €185 menu de degustação; €225 Mesa do Chef, ambos sem vinhos.

GUSTO BY HEINZ BECK (1 Estrela Michelin)

CHEF: HEINZ BECK

Estr. da Quinta do Lago, Almancil, Loulé > T. 289 350 700 > qua-dom 19h-23h > €98 e €130 menu de degustação 5 e 9 pratos; com harmonização de vinhos: €168 e €226.